For omtrent et år siden skrev jeg en bucket list (her) som jeg nå tenkte jeg skulle oppdatere litt. Jeg har ikke gjennomført noen av tingene på listen som jeg skrev for et år siden, men så er ikke de tingene akkurat så veldig lett å få til heller – jeg skal fullføre de en vakker dag, men nå har jeg skrevet en bucket list som er litt mer realistisk for 16 år gamle meg. På denne listen er det ting som jeg kan klare å hakke av i løpet av de neste årene, og jeg kommer til å stryke ut punktene etterhvert som jeg har fullført. Kanskje jeg legger til noen nye også! Uansett, her er bucket listen min:

– Klare å fullføre minst 1 år på videregående. Okei, jeg skal forklare. For dere som har lest bloggen min en stund, så vet dere at jeg har slitt med å komme meg på skolen litt på grunn av alt som har foregått med angsten og motivasjon etc. Jeg har vurdert lenge å ikke begynne på videregående til høsten, men nå har jeg bestemt meg for å gi det en sjans. Hvordan det går, det vet jeg ikke – men jeg har hvertfall et mål om å fullføre minst 1 år.

– Dykke. Jeg har aldri vært en veldig stor fan av havet. Det er utrolig vakkert, men jeg vet ikke om jeg syns det er skremmende eller fascinerende å tenke på alt som finnes under vannoverflaten. Tenk hvor mye av havet som ikke er utforsket enda. Jeg er redd for ting jeg ikke kan se, og det «ukjente»,  men havet er så fint at jeg har bestemt meg for å utfordre meg selv ved å dykke. Kanskje jeg blir mindre skremt når jeg faktisk får et bedre innblikk i hva som foregår på havbunnen? Jeg håper på å få krysset dykking av listen allerede i august når vi skal til Kroatia.

collage

–  Gjøre noe helt crazy. En del av meg hadde lyst til å skrive skydiving her, fordi det er noe jeg har veldig lyst til å gjøre en gang i livet mitt. Men siden jeg helt sikkert ikke hadde hatt mot nok til å tørre det, så valgte jeg heller å skrive noe helt «crazy». En del av meg håper det er skydiving som kommer til å stryke ut dette punktet på listen.

– Skrive en bok. Dette har vært drømmen min lenge, og lysten til å skrive en bok blir bare større og større for hver dag. Jeg vil så gjerne skrive en bok om livet mitt og alt jeg har vært gjennom. En bok som får folk til å gråte, le og føle på samme tid.

– Reise. Jeg mener ikke bare sydenturer en gang i året med familien, det er helt fantastisk, men jeg tenker backpackingturer, alene eller sammen med venner. Reise verden rundt. Oppleve, puste, lytte og føle. Leve.

– Lese mange gode bøker. Dette punktet har jeg allerede begynt på og jeg har lest så utrolig mange fine og gode bøker de siste ukene. Å lese får meg virkelig til å kjenne på følelser jeg ikke trodde jeg hadde. I hver bok jeg leser finner jeg en ny følelse, og jeg legger så mye av meg selv i bøkene jeg leser. Det er godt og vondt på samme tid.

collage

– Dusje under et fossefall. Jeg vet ikke om dette går an engang. Jeg vet heller ikke hvorfor jeg vil det, men likevel står det på bucket listen min – og jeg har ikke tenkt å fjerne det.

– Dra på mange roadtrips. Jeg elsker å kjøre bil. Eller, ikke kjøre selvfølgelig, men sitte på. Å kjøre i timesvis med litt roadtrip musikk er noe av det beste jeg vet. Da slapper jeg skikkelig av. Jeg har planer om å gjøre mange roadtrips i fremtiden, og gleder meg vilt til jeg får bil og bare kan kjøre vekk og bli borte i noen dager. Enten med selskap eller uten.

– Lære meg å surfe. Jeg har lyst til å dra til Australia andre året på videregående hvis jeg klarer å fullføre første, og der har jeg utrolig lyst til å lære meg hvordan man surfer. Hvis ikke jeg får dratt dit fins det alltid andre steder jeg kan gjøre det! Marika på et surfebrett, hmm.

– Ta en meningsfull tatovering (eller 10). Jeg gleder meg til jeg blir gammel nok til å ta tatovering. Jeg har mast på mamma og pappa lenge om jeg kan få en allerede nå, men det må nok litt mer arbeid til for at jeg skal klare å overbevise pappa. Jeg elsker hvordan en tatovering kan fortelle så mye for en person og har sin helt egen betydning. Kroppskunst kaller jeg det.

– Bo i utlandet. Jeg nekter å bli boende i Norge for alltid. Heldig er jeg som er oppvokst her, men verden har så mye mer å tilby! Jeg vil flytte til et sted langt vekke, hvor jeg får oppleve en ny kultur og kan møte nye mennesker. Alene eller sammen med noen.

collage

– Bli kvitt angsten. Jeg var litt usikker på om jeg skulle ha dette som en del av bucket listen min. Angsten er en så stor del av meg nå, og selv om den har gjort meg mye vondt, så har den også gjort meg sterkere og mer menneskelig. Jeg er litt redd for hva jeg er uten den, men jeg må jo bli kvitt angsten en dag –  i mitt eget tempo.

– Hjelpe mennesker. Jeg har lyst å få dette inn i reise delen. Reise rundt i verden å hjelpe med frivillighetsarbeid. Jeg vil også kunne bruke det jeg har opplevd av angst og depresjoner i livet til å hjelpe andre. Jeg kunne ønske at barn lærte litt mer om slike ting på skolen, slik at de slipper å være redd hvis de noen gang skulle få følelsen av angst eller andre slike temaer som dessverre er veldig vanlig i dag.

– Dra på en festival. Drømmen er jo Coachella, men andre festivaler funker også! Jeg digger festivalstilen og hele opplegget med en festival, så jeg skal nok få deltatt i en jeg også en dag.

Så dette er altså slik listen min ser ut nå! Jeg kommer nok til å skrive inn fler ting her etterhvert som jeg finner nye ting jeg ønsker å oppleve, og stryke ut ting etterhvert som jeg har opplevd dem. Jeg prøver å være realistisk og ikke skrive uoppnåelige ting på listen, slik at jeg faktisk skal klare å fullføre hvertfall noen av punktene. 🙂  Hva er på toppen av din bucket liste?


JEG HADDE SATT STOR PRIS PÅ OM DU LIKTE FACEBOOKSIDEN MIN HER.