Du har alltid vært der. Hvertfall siden jeg var ganske liten. Jeg sliter litt med å huske hvordan du kom inn i livet mitt, men jeg vet at jeg trengte deg sårt. Jeg trengte deg så sårt at det gjorde vondt. Kanskje litt vondere enn det burde.

collage

Jeg husker du snakket til meg om kveldene. Du fortalte meg alltid om tingene jeg ikke skulle tørre å gjøre. Møte nye mennesker, ha framføringer på skolen og bare gjøre tingene mine selv. Jeg fikk ikke lov til det av deg. Du passet på meg, husker du? 

Du var den som skremte meg, men samtidig var du den eneste som forstod når jeg hadde det vondt. Det var du som holdt meg i hånden når jeg var redd, du som trøstet meg når jeg gråt stille nede på rommet mitt uten at noen andre visste. Stormen i hodet mitt, tårene, kaoset, tankene. Alt. Du var alltid til stede. 

collage1

Jeg aner ikke hvem jeg er, jeg bare vet at du er meg. Du har blitt en del av identiteten min, forstår du? Jeg er deg, på samme måte som du er meg. Og hvis du forsvinner, er det som et puslespill som mangler halvparten av brikkene. Det er ingen vits i å fullføre spillet da. 

Du har gitt meg menneskelige følelser. Du lærte meg å se mennesker fra flere perspektiv. Men du lærte meg å se meg selv fra det verste. Du lærte meg hva det betydde å bry seg om andre. Men du ga faen i meg. Du lærte meg at jeg måtte være god nok for alle andre. Jeg har aldri vært god nok for meg selv. 

collage2

Du er her enda, men litt mindre enn før. Jeg er redd for å miste deg. Hører du? Ikke dra fra meg. Du har tross alt vært min beste venn, har du ikke? Du har vært min verste fiende. Jeg trengte deg, og jeg trenger deg fortsatt. Du er det eneste som forteller meg noe om hvem jeg er. Jeg hatet deg. Og jeg trenger deg sårt. Det gjør fortsatt vondt, men jeg er redd for at det blir vondere hvis du drar fra meg. Jeg ville dø på grunn av deg. Vær så snill, ikke dra. Jeg vil aldri se deg igjen. 


Jeg er redd for at jeg skal føle meg ensom uten deg,
men jeg er ensom med deg. 

Jeg er redd for deg,
men jeg er redd for å miste deg.

For hvem er jeg uten angsten?
Hvem er jeg uten deg?