Torsdag 8. september

01:02

Hvor er jeg? Hva er jeg? Hva er vi? Tanker, hva er det? Jeg drømmer, men så våkner jeg. Jeg gjør det igjen. Drømmer. Våkner. Virkeligheten, hva er den. Hva er dette. Hvorfor sover jeg ikke. Spørsmålstegn. Tom. Klump i halsen. Skole i morgen. Jeg klarer ikke å være der. Hva gjør jeg. Panikk. Anfall. Hjelp. Jeg mister pusten. Er dette alt? Er det over nå? Nei, det var bare hodet mitt som lurte meg igjen. Hold meg. Hvem er du. Hvem er jeg. Spørsmålstegn. Tanker. Drømmer. Virkeligheten. Hva er ekte? Skygger. Min skygge. Mitt ekko. Min stemme. Hører dere meg. Hjelp. Nå skjer det igjen. Pust. Marika, vær så snill. Pust.

11:14

Blå himmel. Jeg teller. 16 fugler. Der de flyr så fint. Noen ganger kunne jeg ønske jeg var en fugl. De ser så fri ut der de flyr av gårde med vingene sine. Vinger. Tenk om jeg hadde vinger. Hvor ville jeg vært akkurat nå? Hm. Kroppen min ville lettet. Tankene mine også. Tror jeg. Hvem vet. Kanskje det ikke er så magisk å være fugl. Kanskje de ikke er så fri som det ser ut til. Jeg bare går ut i fra det. Det er jeg flink til.

Er det noe jeg ikke er flink til så er det å komme meg på skolen. 3 dager. Det er tredje dagen denne uken at jeg ikke er på skolen. Hvorfor. Hva. Hjelp. Fraværsgrensen. Stress. Neida, det går fint. Gjør det egentlig det? Jeg klarer det ikke. Klaustrofobi, det er hva jeg føler når jeg sitter i klasserommet. Innestengt. Fanget. Som om noen prøver å kvele meg og jeg ikke får puste, men så har jeg ikke hender til å kjempe i mot. Ja. Sånn er det.

Fredag 9. september

00:54

Marika, hvorfor sover du ikke. Jeg får ikke sove. Egentlig så har jeg ikke prøvd. Jeg vil ikke. Ikke er jeg trøtt heller. God natt?

19:17

Jeg gikk av bussen for å gå hjem. Vinden blåser i håret mitt. Vind. Luft. Hvor rart er det ikke å tenke på at luften er rundt oss hele tiden, uten at vi kan ta på den. Hm. Jeg spør meg selv om jeg må bli tøffere. Folk er så forsiktig med meg. Fordi jeg ikke gjør så mye ut av meg kanskje. Hvem vet. Jeg vet jo egentlig at det er nettopp det. Folk er forsiktige rundt meg fordi de ikke vil si noe feil. Fader. Jeg hater det. Jeg er ikke en person som blir lett fornærmet. Faktisk så er jeg ganske ok. Hvem skulle trodd det. Jeg trakker over. Søren. Au. Hvorfor får man vondt. Spørsmålstegn. Er smerte bare noe vi innbiller oss? Nei. Ja. Kanskje. Jeg lukker notatene på telefonen og ser meg rundt. Mennesker. Jeg kan ikke se noen. Stille. Lyden av vinden som forsiktig vugger trærne fra side til side. Frihet. Er det hva jeg hører?

Lørdag 10. september

11:58

God. Morgen. Eller, jeg har vært våken i over en time nå. Men jeg ligger fortsatt i sengen. Vet ikke hva jeg skal skrive. Skrive. Jeg prøver for hardt. Gjør vi ikke alltid det. Rommet mitt ser bombet ut. Skal jeg rydde? Nei. Jeg tar det i morgen. Utsetter det. Hah. Ikke noe sjokk. I går bestemte jeg meg for å leve litt mer. Hvor lenge det kommer til å vare er det ingen som vet, men jeg må være litt mer spontan. Skulle egentlig sove ute i natt, sammen med stjernene. De vakre stjernene. Men det begynte å regne. Nå angrer jeg på at jeg ikke gjorde det allikevel.

Tirsdag 13.september

14:45

Det er så mye jeg vil si, men jeg vet ikke hvordan jeg skal si det eller hvem jeg skal si det til. Hva vil jeg egentlig si? Det er alt. Det er ingenting. Jeg knuste speilet på rommet mitt i går fordi jeg var sint. Sinne. Jeg hater det. Ikke hadde jeg noe god grunn heller. Syv år med ulykke? Det er det de sier. Jeg venter. Spent.

Jeg klarte å dra på skolen i dag da. Det gikk fint, men nå er jeg tom. Tom for energi. Kan noen være så snill å gi meg litt påfyll? Bare litt ekstra? Takk. Nei takk. Pust. Pust i bakken.

 15:15 

Du har det bra Marika. Du har det bra. Husk at det er du som bestemmer om du vil være lykkelig eller ikke. Du. Lev litt. Slipp deg litt løs. Skrik. Løp. Lev. Gjør det du vil. Du. Det er du som bestemmer. Tanker. Følelser. Handlinger. Det er opp til deg.

Nå er jeg bare redd for at folk skal være lei av å høre på meg. Dette er dagboken min. Jeg skriver akkurat hva jeg føler og tenker. Kaos. Det er det jeg kaller det. Si det en gang til da. haha.

Publiser.


LIK FACEBOOKSIDEN MIN HER.

INSTAGRAM – @MARIKABENTZEN