…Eller hvilken som helst annen dag! Men det er vel søndag som passer best å se film på? Da er det ikke så mye annet å gjøre på, ikke hos meg iallfall. Når jeg ser gjennom listen av filmer under her, så kunne jeg vel nesten kalt dette innlegget «ni grine filmer å se på en søndag», for jeg har grått i hver eneste av disse filmene! Men så er jo jeg super følsom også da, så det kan hende dere ikke syns de er like trist som jeg gjør. Jeg elsker filmer med mening – spesielt de som er basert på sanne historier! Gi meg gjerne noen filmtips hvis dere vet om noen filmer jeg kanskje kan like!
collage
♥ Seven pounds: Denne filmen handler om en mann som bærer på en stor hemmelighet og har opplevd sitt største mareritt. Han prøver å leve videre ved å kontakte syv personer i vanskelige situasjoner som ikke har betalt nok skatt og det er hans jobb å be dem om å betale tilbake det de skylder. Det kan virke som en kjip væremåte, men han har et konkret mål med alt han gjør. Denne filmen kan virke litt rotete i begynnelsen men på slutten gir alt mening!

♥  The blind side: Historien om Michael Oher, en hjemløs og traumatisert gutt. Denne filmen er basert på en sann historie, og det fikk ikke meg til å hulke mindre for å si det sånn! Michael Oher har vokst opp på verst tenkelig vis. I Memphis’s ekleste strøk bodde han med et halvt dusin søsken og en mor med store narkotikaproblemer helt til han en dag ble skilt fra dem alle. Nå har han vokst seg 193 centimeter høy, 140 kilo tung, og sover i skolens garderobe. Ikke har Michael noe sted å kalle hjem, ikke har han noe familie, og på skolen nærmer karakterene hans seg så dårlige at det stilles spørsmål til hvorfor han ikke alt har blitt kastet ut. Livet ser mørkt ut for den snille gutten.  Helt til han en ufyselig kveld treffer på nydelige Leigh Ann som protesterer på at han skal bli med familien hennes hjem for natten. Én natt blir til flere, og for første gang i sitt liv opplever han omsorg og kjærlighet fra en familie som gjør alt de kan for å hjelpe ham. Leigh Ann tar vare på Michael som sin egen, og det fantastiske forholdet de danner forandrer livene til begge to.

♥ If i stay: Denne har jeg faktisk sett tre ganger! Filmen handler om en jente som heter Mia. Hun er på kjøretur med familien når de plutselig blir utsatt for en bil ulykke og Mia havner i koma. I filmen får vi se at hun «går ut av kroppen sin» og må bestemme om hun vil våkne opp og leve et liv helt annerledes en hva hun hadde sett for seg. Det er hennes valg, så spørsmålet er bare om hun vil våkne opp igjen. En utrolig god film!

collage1

♥ Intouchables/de urørlige: DENNE FILMEN MÅ ALLE SE. En sann historie om en rik mann i en rullestol som ikke kan bevege annet enn hodet sitt. Han ansetter deretter en person uten noe erfaring, uten noe utdanning eller penger. Dette er noe som snur livet hans på hodet, eller begges liv. Denne filmen viser så godt at hvor man kommer fra, eller hvordan man ser ut ikke har noe betydning i det hele tatt. At et papir ikke avgjør din skjebne her i livet. Jeg har aldri grått og ledd så mye på samme tid.

♥ x + y: «Because I don’t talk much, people think I don’t have anything to say, or that I’m stupid. And that’s not true. I have lots of things to say. I’m just afraid to say them»

♥ When the game stands tall: Denne filmen er det veldig lenge siden jeg har sett, så jeg har planer om å se den igjen i kveld. Den er inspirert av en sann historie og handler om et fotballag som har vunnet alle kampene. Men den handler ikke om sport, eller det å vinne. Den handler om vennskap, tilgivelse og det å stå høyt. Jeg tror dette er minn favorittfilm, og det er ikke uten grunn. Det er uten tvil en av de fineste filmene jeg har sett!

collage2

♥ A girl like her: Denne filmen er så viktig. Den handler om en jente som får hjelp av sin beste venn for å dokumentere trakasseringen hun fikk fra sin tidligere venn – en av skolens mest populære jenter. Denne filmen viser konsekvensene av mobbing og hvordan det kan påvirke et menneske – men vi får også se det fra mobberens perspektiv. En utrolig vakker, vond og betydningsfull film.

♥ My sister’s keeper: I denne filmen får vi se en jente som ble født for å redde søsterens liv. Men 13 år gammel bestemmer hun seg for noe som umiddelbart snur opp ned på familiens liv. Hun vil ikke lenger være sin søsters donator. I det minste vil hun ha retten til å bestemme selv. Hun går i mot sine foreldre for å få kontroll over egen kropp, samtidig som er smertelig klar over at dette kan lede til sin søsters død. En utrolig fin og trist film.

♥ The lucky one: Denne handler om en soldat (Zac Efron!!) som overlever i felten, mens han ser alle vennene sine dø rundt ham. At han fortsatt er i live tror han er på grunn av et bilde han tilfeldigvis fant av en ung ukjent kvinne. Når han kommer hjem bestemmer han seg for å oppsøke denne kvinnen for å takke henne. Han finner ut at hun jobber på en hundekennel sammen med bestemoren sin, og han får jobb der. Etterhvert får han dype følelser for henne og sønnen hennes, men han sliter med å fortelle henne sannheten om hvorfor han kom dit i det hele tatt.


LIK FACEBOOKSIDEN MIN HER.

INSTAGRAM – @MARIKABENTZEN