I slutten av januar skrev jeg et innlegg om hva jeg ville gjøre i 2016, og siden vi snart går inn i et nytt år tenkte jeg å se tilbake på punktene jeg skrev og se om jeg har klart å gjennomføre noen av de. Jeg syns det er helt rart å tenke på at vi snart er i 2017 allerede! Det er faktisk julaften på lørdag dere, sprøtt. Jeg ble heldigvis ferdig med julegavene i dag, noe jeg er utrolig fornøyd med.

Julestemningen ikke på plass derimot, men jeg håper at litt julemusikk, pynt og noen gode julefilmer kanskje vil hjelpe. Skrik ut hvis dere har noen å anbefale! Uansett, dette ville jeg gjøre i 2016:

– Lese flere bøker. Jeg har alltid vært skikkelig glad i å lese bøker, men det siste halvåret har jeg helt glemt det bort. Jeg har mange bøker på bokhyllen min som venter på å bli åpnet, så nå gleder jeg meg til å drømme meg vekk i en god bok.

Dette punktet kan jeg virkelig si meg godt fornøyd med, for jeg tror ikke jeg har lest så mange bøker tidligere som jeg har gjort dette året. Jeg har lest noen helt fantastiske historier, og blitt like lei meg hver gang jeg har avsluttet en bok. Jeg elsker å lese for å komme meg «vekk» litt innimellom, så jeg lever meg godt inn i det jeg leser, noe jeg får så utrolig mye igjen for. Nå har jeg to bøker jeg må lese ferdig før jeg må få kjøpt meg noen nye som jeg kan lese i det nye året som kommer.

– Bli flinkere til å sminke meg. Jeg har fått masse ny sminke til jul og syns det har blitt mye gøyere, så jeg skal prøve å bli flink til å sminke meg og kanskje prøve ut litt nye ting.

Denne er jeg mer usikker på. Jeg har aldri vært noe flink til å sminke meg, og jeg føler vel fortsatt ikke at jeg får det til, men jeg håper jeg har forbedret meg noen hakk i hvertfall! Sminke er ikke helt min greie har jeg funnet ut, jeg må nok øve litt til.

– Reise. Bare å skrive det ordet får det til å krible i fingrene mine. Jeg ELSKER å reise. Dette året håper jeg og få gjøre mye av det, og vi har allerede bestilt to sydenturer i sommerfeien så nå gleder jeg meg vilt til å dra. Heldigvis er det ikke så altfor lenge til.

Dette året har jeg vært i Kroatia, Kreta og Oslo. Tre utrolig fine turer, og ikke minst en haug med gode minner! Å reise gir meg følelsen av å leve, og jeg er sikker på at det er noe jeg kommer til å gjøre masse av i livet – noe som også har gitt meg enda mer reiselyst. Jeg gleder meg til å en dag utforske verden, men fram til da skal jeg nok klare meg med de årlige sydenturene og skape enda flere minner.

· · · · ·

– Utfordre meg selv. Jeg vil prøve litt nye ting og gjøre ting som jeg ikke har turt før.

Jeg har utfordret meg masse i løpet av dette året, og jeg syns jeg skal gi meg selv et lite klapp på skulderen for det. Selv om det alltid er noe jeg angrer på at jeg ikke turte, så har jeg hvertfall klart en god del mer en jeg hadde planer om. Det er så utrolig viktig å utfordre seg selv litt innimellom. Om det bare er en liten ting eller noe stort, kjør på!

– Godta ting slik som det er. Jeg er nødt til å bli flinkere til det. Det er greit å ha en dårlig dag, eller ti.

Jeg vil tørre å påstå at dette er noe jeg har blitt flinkere til, men det er noe som kommer etterhvert. En viktig ting jeg har lært er at det er bedre å godta ting slik som de er, og heller finne positive sider med alt. Da går det kanskje litt fortere over også. Ikke skyv problemer unna. Godta at alt ikke alltid er helt på topp. That’s life!

 

– Ta bedre vare på minner. Jeg vil investere i nytt og bedre kamerautstyr, og flere kameraer sånn at jeg alltid får tatt det med meg. Jeg skal også bli flinkere til å ta bilder og sette de inn i album slik som var vanlig før. Jeg syns det er en mye finere måte å ta vare på minnene på!

Jeg har investert i ett nytt kamera dette året for bedre bloggbilder, som jeg er veldig fornøyd med! Men utenom det har jeg ikke vært noe flink til å dokumentere ting gjennom bilder eller sette de inn i album. Det er fortsatt noe jeg har veldig lyst til, så kanskje jeg får prøve meg på dette målet i år også!

– Finne ut hvem jeg er. Dette er noe jeg virkelig håper å oppnå før året er omme. Det er ingenting jeg ønsker mer akkurat nå enn å finne ut hvem jeg er som person og hvor jeg er på vei. Hvor framtiden bringer meg og rett og slett.

Det er vel ikke så lett som jeg trodde. Vi snakker ikke om en feil her og der også finner man seg selv. Det skal visst mye mer til en bare det, og det tar tid. Men jeg har hele livet foran meg, og selv om jeg ikke vet hvem jeg er nå, så finner jeg ut av det. Om det er et, ti eller tjue år til det er det ingen som vet. Livet er ikke en dans på roser, det er vel heller en skummel berg- og dalbane. De begynner et sted, og tar slutt et annet – men hva som skjer på turen det vet du ikke før du er der. Så jeg har vel innsett at jeg bare må bli flinkere til å godta at ting er som de er, uansett hvor mye jeg har lyst til å finne ut hvem denne merkelige skapningen som sitter her og skriver til dere er! Who knows.