Så bra at disse innleggene falt i smak! Noe av det beste med blogging er å kunne se tilbake på tingene jeg har gjort, tankene jeg har hatt og bare se hvordan det utvikler seg – og selvfølgelig å dele det med dere! Jeg blar ofte gjennom arkivet for å finne ut hva jeg gjorde på samme dag for et år siden, og det er en utrolig fin ting å kunne gjøre. Uansett, her har dere del 2 av mitt år i reprise:

JULI

.. Det skjedde mye i juli. Jeg startet å blogge hos Femelle, noe som hadde vært drømmen min i flere år, og jeg fikk masse ny blogg motivasjon. Jeg skrev innlegg om hva jeg ville gjøre den sommeren, bucket list  og jeg skrev mange «Uken som gikk». 8.juli skrev jeg innlegget «pakket og klar» og klokken fire neste morgen var vi på vei til flyplassen og klar til å reise til Kreta med mormor og morfar ♥ Reising har aldri betydd så masse for meg som det gjør nå, og det var virkelig noe jeg trengte. Kreta var nydelig. Menneskene, maten og solnedgangen i vannkanten. Vi spiste på resturant på toppen av fjellet, besøkte Chania, shoppet og vi var på togtur hvor vi stoppet ved et kloster og en vingård – noe jeg alltid har hatt lyst til å oppleve. Det var en utrolig fin tur til Kreta og jeg håper ikke det var siste gangen jeg får besøkt det stedet.

Når vi kom hjem fra Kreta var det litt over en uke til vi skulle videre til neste destinasjon –> Kroatia. Dagene før det var noen dager hvor jeg hadde mye på hjertet, og det ble godt vist på bloggen. Jeg skrev masse om det å miste seg selv og alt vi venter på. Et blogginnlegg som fortsatt gir meg en liten klump i magen når jeg leser det ble også skrevet denne måneden (Hvem er jeg uten deg).

30.juli dro vi til Kroatia, denne gangen var vi hele familien. Blogginnlegget jeg skrev da heter «En spennende tur» og det er det en grunn til. Turen ned var hektisk og det ble en del venting, men det var et fint lite eventyr.

AUGUST

.. Måneden begynte i Kroatia i byen Orebic – en bortgjemt liten perle. Vi var veldig skeptisk de første dagene for det var få butikker, ikke noe særlig matutvalg og en del sure mennesker. Men etterhvert som dagene gikk forelsket vi oss mer og mer i stedet og vi hadde ikke lyst til å dra hjem etter to uker. Vi dro på fjelltur, var masse på stranden, dykket, lagde mat, feiret mamma sin bursdag, besøkte Korcula hvor vi fant en fin liten strand, og bare slappet ordentlig av i to uker. Jeg er veldig glad for at vi fant denne lille perlen av et sted og jeg fikk bekreftet enda en gang at reising gjør meg godt. Følelsen av å leve. Vi hadde også fem timer i Dubrovnik den siste dagen, noe som ikke var fullt så vellykket, men det var fint å oppleve det også.

Jeg var ikke helt klar for å dra hjem, men å vite at taco og et kaldt glass med Pepsi Max ventet på meg hjemme gjorde det litt bedre. Og så ble jeg 16! Et år nærmere bil, reise og livet. En dag nærmere skolestart.

Jeg stilte første skoledag. Ingen kjente, jeg visste ikke hvor jeg skulle, eller hva som møtte meg i det jeg gikk inn døren. Men jeg gjorde det, og jeg kom i en veldig fin klasse som gjorde det litt lettere. Lille meg som ikke hadde planer om å fullføre tiende klasse en gang. Skolen tok alt av energien min og jeg forsvant fra bloggen i noen dager.

SEPTEMBER

.. Skolen tappet meg for alt av energi, og jeg hadde mine tre første av mange fraværsdager. Jeg ble ganske likegyldig til alt, kroppen min verket, apetitten var borte og alt jeg ville var å ligge i sengen hele dagen. Men så kom fraværs grensen inn i bildet, og jeg ble bare verre. Kroppen min trengte en pause, så dette var ikke den store bloggmåneden for meg – og når Marika ikke har det så bra, så gjør hun noe hun alltid har gjort. Forandring. Jeg farget håret blondt igjen.

OKTOBER

.. 13. oktober var jeg tilbake med et nytt blogginnlegg igjen. Et lite tanke kaos om følelsene mine rundt lykke og sosiale medier. Motivasjonen min kom sakte men sikkert tilbake og jeg fortsatte på skolen, selv om det var mye snakk om at jeg skulle slutte. Jeg fortsatte med antrekksbilder, uken som gikk og jeg delte favoritt diktet mitt av Kolbein Falkeid med dere.

Høsten snek seg innpå og jeg hadde mange dårlige perioder. Amalie spurte om jeg ville være med henne å se Norske Talenter auditions og jeg takket selvfølgelig ja. Jeg husker det var en utrolig gøy dag og noe jeg virkelig trengte. Jeg avsluttet måneden med nok et tanke kaos.

NOVEMBER

.. Jeg skrev et innlegg om fraværsgrensen som jeg fikk masse respons på og det minnet meg på hvorfor jeg gjør det jeg gjør.

Nominasjonene til «Årets Femelle blogg» startet og jeg fikk masse respons der også. Det var mange av dere som nominerte meg og jeg gikk fra å ikke tro jeg hadde noe som helst sjans til å bli en av fem finalister til å faktisk sitte der med et lite håp og være litt optimistisk.

Resten av innleggene denne måneden var litt tanker, antrekk, black friday, nye innkjøp og enda fler tanker som jeg avsluttet med «Jeg tror jeg får skrive et eget innlegg med litt tanker om dette året og hva jeg ser fram til i 2017. Men en ting er sikkert, og det er at jeg skal gjøre det så bra som mulig!»

DESEMBER

.. Jeg fikk ny kåpe, dro på julebord med den nye kjolen min, viste dere hvordan jeg redigerer instagram bildenene mine, startet med DAY ZERO prosjektet, hadde en giveaway, ble en av fem finalister til «Årets Femelle blogg», en av tre finalister til «Årets mest kreative blogg», skrev et innlegg om selvtillit, mamma skrev et gjesteinnlegg, jeg skrev del 1 av dette innlegget og feiret julaften med min fine familie.

EN AV FEM FINALISTER. For en som ikke har vært en del av noe slikt før så er det ganske stort. Jeg har vel egentlig vunnet allerede, for jeg har bare blogget hos Femelle i ca et halvt år, så jeg forventet ingenting. Men det er utrolig spennende, og jeg gleder meg masse til å finne ut hvem som er vinneren over nyttår. Og en av tre finalister i «Årets mest kreative blogger»? What. Dere kan fortsatt stemme på meg HER. Tusen takk til alle som har stemt.

· · · · ·

Dette innlegget ble litt lengre enn det andre, men jeg har gjort så masse gøy disse månedene og gjennomført ting jeg ikke hadde klart å snakke om for noen år siden, så jeg tenker det fortjente et ekstra langt innlegg.

Det er bare noen dager igjen av dette året, så nå skal jeg bare gjøre det beste ut av det. Jeg har en del blandede følelser om det nye året, men det blir nok bra. Jeg skal i hvertfall gjøre mitt beste for at det skal bli bra, og så får det heller gå som det går.