Det hender litt for ofte at jeg ser inn i garderobeskapet mitt og tenker «har jeg virkelig kjøpt noe så stygt?». Plutselig er det salg og jeg plukker med meg noe fordi jeg «kanskje får bruk for det en dag» og prislappen ikke ser så gale ut. Det ender som oftest med at jeg begraver det bakerst i skapet uten å tenke over det før jeg skal oppgradere garderoben min. Og noen ganger prøver jeg å følge trender som jeg egentlig ikke liker i det hele tatt. Ikke døm meg, jeg er vel ikke den eneste?

Jeg har heldigvis blitt litt flinkere nå og kjøper bare ting hvis jeg allerede kan se for meg et antrekk som passer til – noe som virkelig lønner seg! Hvilken stil jeg har selv er jeg ikke helt sikker på enda, men jeg digger en blanding av minimalistisk, urban og rocka stil! Som dere kanskje har lagt merke til så er jeg ikke verdens største fan av farger heller. Annet enn jordfarger, det kan funke!

I dag tenkte jeg å vise dere min lille guide til ryddigere og mer sortert garderobe aka den perfekte garderoben! Jeg pleier å rydde klesskapet mitt hvertfall to ganger i halvåret.

RYDD GARDEROBEN OG SELG/DONER KLÆRNE SOM FORTSATT ER BRUKBARE

Det hender altfor mange ganger at jeg tenker «har jeg virkelig kjøpt noe så stygt?». Før var jeg ikke noe flink til å gi bort klærne mine i tilfelle jeg kanskje ville få bruk for de en gang. Nå har jeg blitt flinkere, og jeg syns det er gøy å gi bort klær som jeg har vært glad i, men som ikke passer i eller føler er helt meg lenger. Da kan noen andre få gleden av de! Så rydd garderoben din, og vær litt streng mot deg selv. Nei, du trenger ikke den slangetightsen, eller den neon gule t-skjorten som du kjøpte på salg for tre år siden. Med mindre du faktisk bruker de da, kjør på! Kvitt deg med klær du ikke har brukt på en stund – da betyr det kanskje at det ikke er helt din stil lengre, og noen andre vil kanskje like det bedre.

Jeg pleier som oftest å gi bort klærne mine til folk i familien eller venner, men hvis det er noe jeg tror jeg kan få solgt så gjør jeg det også. Jeg pleier å bruke apper som tise eller shpock når jeg velger å selge ting  – og det funker utrolig bra! Det er fint å vite at klærne mine ikke havner rett i søppeldyngen.

FINN INSPIRASJON OG EN STIL DU VIL GÅ FOR

Denne kan være litt vanskelig, for vi bytter jo ofte stil etterhvert. Jeg bruker weheartit, tumblr, blogger og Instagram til å finne inspirasjon, og kan fint sitte i flere timer å lagre bilder av antrekk som jeg syns ser bra ut! Finn inspirasjon, og kanskje til og med en stil du liker eller har – og rydd skapet deretter!

SKRIV LISTE OVER DET DU MANGLER 

Det er alltid lurt å ha noen enkle plagg liggende i skapet – eller nøkkelplagg som jeg liker å kalle de. Hvite, svarte og grå t-skjorter, ensfargede gensere, svart bukse, dongeribukse etc. Sånne ting som er lett å bare hive på seg dersom man ikke har all verdens tid. Det er også veldig fine plagg å bygge et antrekk rundt. Noen smykker, ringer, kule sko eller en fin jakke kan gjøre det til et komplett antrekk!

SORTER SKAPET OG VIT HVOR DU LEGGER ALT 

Jeg pleier alltid å tømme skapet mitt helt, kvitte meg med det jeg ikke vil ha lengre, og så legge alt inn igjen på en fin plass. Jeg sorterer gjerne farger, former og størrelser på klærne også (noe som absolutt ikke er nødvendig for et ryddig klesskap!) og elsker å være ferdig å se at garderoben min ser ryddig, sortert og ny ut.

Et lite tips er å ha kontroll på hvor du legger de forskjellige plaggene – hvis ikke går de fort i glemmeboksen, og du får ikke brukt de før du enten er vokst ut eller ikke liker den stilen lengre. 😉

GJENTA

Jeg pleier å gjenta prosessen et par ganger i halvåret. Jeg elsker å ha et ryddig skap, og jeg elsker mote – så jeg syns det er utrolig gøy å gå gjennom skapet mitt å finne nye antrekk og plagg jeg har glemt bort. Selv om jeg klør meg litt i hodet hver gang og lurer på hva jeg tenkte når jeg kjøpte de enkelte plaggene! Haha.

-M


Like my facebook-page here or follow my youtube channel here